یک رکتیفایر میتواند به شکلهای مختلفی مانند دیودهای حالت جامد، دیودهای لامپ خلأ، شیر قوس جیوه، یکسو کنندههای تحت کنترل سیلیکون و دیگر سوئیچهای نیمه هادی مبتنی بر سیلیکون ارائه شود.
– سیگنالهای رادیویی یا آشکارسازها
– منابع قدرت به جای تولید جریان
– سیستمهای انتقال توان با ولتاژ بالا
– بسیاری از لوازم خانگی مانند نوت بوک یا لپ تاپ ها، سیستمهای بازی ویدیویی و تلویزیون از یکسو کنندههای توان استفاده میکنند.
یکسوساز تکفاز (بسته به شیوه طراحی) معمولاً شامل یک یا دو یا چهار نیمهرسانای یکسوساز غیر قابل کنترل مانند دیود و یا یکسوساز قابل کنترل مانند تریستور است. برای کاهش ریپل یا نوسانات ناخواسته ولتاژ DC در خروجی مدار فوق، خازن موازی و برای کاهش نوسانات جریان DC در خروجی، سلف سری اضافه میشود. استفاده از یکسوسازهای چند فاز یکی از راههای کاهش نوسانات ناخواسته یا ریپل خروجی است.
یکسوکننده نوعی ولتاژ و جریان اکتیو تولید کرده سپس آن را به صورت ولتاژ DC ثابت تنظیم میکند، هر چنداین کار بسته به جریان مصرف کننده نهایی متفاوت خواهد بود.
– نیم موج: در مدار یکسوساز نیم موج وقتی ولتاژ ورودی بزرگتر از صفر است دیود جریان را از خود عبور داده و ولتاژ خروجی با ولتاژ ورودی برابر میشود. اما زمانی که ولتاژ ورودی کوچکتر از صفر است دیود در حالت معکوس قرار گرفته و جریانی از خود عبور نمیدهد. در این وضعیت ولتاژ خروجی برابر صفر میباشد. از آنجایی که این مدار نصف موج سینوسی را عبور میدهد به آن یکسوساز نیم موج میگویند. این روش به دلیل اینکه تنها نیمی از موج ورودی به خروجی میرسد، کارآمد نمیباشد.– تمام موج: مداری است که با استفاده از پل دیود و با تغییردادن پلاریته تغذیه ورودی آن، پلاریته خروجی آن تغییر نمیکند و معمولاً برای یکسوسازی جریان متناوب و به دست آوردن جریانِ مستقیمِ تمامموج استفاده میشود. قسمت منفی شکل موج AC را عوض میکند و آن را با قسمت مثبت ترکیب میکند.
– سه فاز AC: به طور کلی از سه جفت دیود استفاه میکند.مسئله مهمی که در رکتیفایرها مطرح میشود این است که توان AC دارای پیک موج و حداقل دامنه موج میباشد که باعث میشود نتوان ولتاژ DC ثابتی تولید کرد. معمولا برای بدست آوردن جریان DC صافتر، لازم است که همراه رکتیفایر توان یک مدار صاف کننده موج و یا فیلتر به کار برده شود.